•     
  • sculptor Facebook
  • sculptor Twitter
  • sculptor youtube

Articole cu si despre Sculptura

Pictura fantastica

Articol scris de Alin Neacsu la data 07.02.2011, 11:39:26

Creatia unei imagini din univers realizata cu ajutorul sparyurilor cu vopsea, a unor ziare, a unui capac, si a unui tub spray..   (...)

Taguri: pictura, fantastica
Marmura - un material de sculptura estetic si dur

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 16:48:55

Pentru valoarea ei estetica deosebita si duritate, piatra naturala este folosita de secole pentru a decora palate, castele, catedrale, vile, fantani, iar in prezent este folosita in multe interioare amenajate c (...)

Taguri: marmura, material, sculptura, sculptor, estetic, dur, piatra, naturala, palate, castele, catedrale, vile, fantani, lux, munti
Statuie ecvestra si originile sale

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 16:39:07

Statuia ecvestra (sau sculptura ecvestra) este forma de reprezentare publica preluata din epoca antica la nivel mondial care reprezinta o persoana in p (...)

Taguri: statuie, ecvestra, originile, sale, roman, antica, marc, aureliu, renastere, donatello, Gattamellata, cal, Ginghis Han, Ulan Bator, calare
Constantin Brancusi - inceputul sau, activitatea lui si rolul sau in sculptura romaneasca

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 16:40:02

Constantin Brancusi (n. 19 februarie 1876, Hobita, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor roman cu contributii covarsitoare la (...)

Taguri: constantin, brancusi, inceput, activitate, rol, sculptura, romaneasca, opere, sculpturi, atelier, locul, despre
Sculptura in piatra, istoric, clasificare si sculptori renumiti

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 16:08:53

Sculptura in piatra este opera unui sculptor care cu ajutorul daltii ciocanului si cutitului modeleaza piatra dupa un model original sau dupa o anumita schita. Materialul folosit pentru sculptura poate fi alcatuita din diferite roci sau minerale ca marmura, bazalt, granit, diorit, alabastru, jad etc. Istoric Deja in e (...)

Taguri: sculptura, piatra, istoric, clasificare, sculptor, renumiti, epoca, piatra, ciocan, dalta, modelare, model, original
Despre sculptura in arhitectura sau sculptura arhitecturala

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 15:41:13

Sculptura in arhitectura sau sculptura arhitecturala este caracterizarea generala utilizata pentru a descrie diferite piese de sculptura care sunt folosite pentru deco (...)

Taguri: sculptura, arhitectura, arhitecturala, piese, cladiri
Sculptura reprezentativa pentru Romania

Articol scris de Alin Neacsu la data 01.02.2011, 14:50:12

Constantin Brancusi e doar unul dintre exemplele care ilustreaza saltul miraculos facut de societatea romaneasca in perioada de dupa Regulamentele Organice si, mai cu seama, in secolul dintre Revolutia de la 1848 si instaurarea comunismului. Un secol de aur in cultura romana, care a beneficiat de iscusinta unei clase politice democratice oneste, insufletita de ideal (...)

Taguri: sculptura, reprezinta, romania, iasi, consacrat, constantin, brancusi, opere,
Prima « 1 2 Ultima
Copyright © 2011 - 2013 Alin Neacsu. Designed by