•     
  • sculptor Facebook
  • sculptor Twitter
  • sculptor youtube

Articole cu si despre Sculptura

Despre sculptura in arhitectura sau sculptura arhitecturala

Articol scris de Alin Neacsu la data 05.02.2011, 15:41:13

Taguri: sculptura, arhitectura, arhitecturala, piese, cladiri

Sculprua in arhitectura

Sculptura in arhitectura sau sculptura arhitecturala este caracterizarea generala utilizata pentru a descrie diferite piese de sculptura care sunt folosite pentru decorarea si imbogatirea aspectului cladirilor si structurilor. Termenul se refera atat la piesele de sculptura care sunt atasate unei cladiri, fiind parte integranta a fatadei sau a interioarelor cât si la piesele de sculptura considerate independente care sunt parte a designului arhitectilor, sau care au fost adaugate ulterior fara a compromite conceptul unitar initial.

De la primele sculpturi, care au fost efectuate prin transformarea fizica a unor bucati de materiale naturale cu forme intamplatoare inspirante si pana la cladirile moderne care contin nu numai elemente de design si arhitectura, dar si piese de sculptura integrate, mobilier sculptat sau sculpturi independente este un drum lung care trece prin toate civilizatiile planetei nostre.

 

Origini

Sculptura este, desigur mai veche decât arhitectura, asa cum o intelegem astazi, deci folosirea sa pentru a imbogatii compozitional, artistic sau ideatic o cladire sau o structura se poate considera ca se confunda cu istoria arhitecturii insasi.

Titlu: Despre sculptura in arhitectura sau sculptura arhitecturala

Taguri: sculptura, arhitectura, arhitecturala, piese, cladiri

       


Toate articolele

 

Copyright © 2011 - 2013 Alin Neacsu. Designed by