•     
  • sculptor Facebook
  • sculptor Twitter
  • sculptor youtube

Articole cu si despre Sculptura

Gradina moderna - un haos artistic sau structurat

Articol scris de Alin Neacsu la data 24.03.2011, 22:47:15

Taguri: gradina, moderna, haos, artistic, structura, contemporane, fantane, pitici, forme, aspect, design, modern

Cand vine vorba de proiectarea unei gradini, exista doua filosofii despre cum se poate face acest lucru. Ambele filosofii pot fi considerate cu adevarat forme de arta. Una din ele poate fi numita arta prin aspect. Acest lucru se intampla atunci cand o persoana isi imagineaza gradina finalizata in minte. Aceste persoane pot vizualiza clar unde vor pune plantele, fantanile si statuile. Pot vizualiza culorile plantelor si a florilor. Stiu exact locul in care va fi totul pus si cum va arata totul la final.

Cealalta filosofie ar putea fi considerata o forma de arta haotica. Aceasta implica crearea unei gradini fara un plan preconceput. Unii considera aceasta metoda mai moderna.

Totusi o gradina moderna se poate realiza cu ambele metode. Formele nedefinite, aspectul nestructurat, acestea sunt caracteristicile design-ului modern haotic. Se aseamana cu arta moderna, cea in care pictorul picteaza orice ii vine in minte intr-un fel nestructurat si oarecum haotic.

Totusi, design-ul unei gradini moderne poate fi planificat cu grija. Sau pot fi elemente din ambele metode in gradina ta moderna. In ziua de azi, exista un numar mare de plante, flori si accesorii care pot fi incorporate in gradina ta astfel incat sa fie ceva personal.

In aceste zile lumea pare un loc mai mic decat era. Putem comunica cu oamenii din toata lumea aproape instantaneu. Poti achizitiona lucruri de oriunde din lume pentru ca mai apoi sa le ai livrate acasa – iar livrarea nu mai este la fel de scumpa precum era candva. Astfel ca poti achizitiona plante din diverse locuri ale lumii si le poti include in planul gradinii tale moderne.In timp ce anumite plante nu sunt cultivate in zona ta, vei vedea ca ele pot creste in mediul din care provii fara nici o grija.

Inainte sa te gandesti sa achizitionezi plante exotice, ar trebui sa te interesezi de clima si de temperaturile necesare precum si de sezonul de cultivare, fa aceste cercetari inainte sa investesti banii. Insa ai putea fi surprinsa sa aflii ca anumite plante care sunt disponibile in magazinele locale pana acum 20-30 de ani erau considerate exotice.

O alta inovatie care ofera o mare flexibilitate in aceste zile este reprezentata de sistemele de pulverizare. Acum ai posibilitatea sa faci anumite setari, poti controla cantitatea de apa care sa fie pulverizata iar astfel poti simula mediul propice plantelor. Astfel ai parte de optiuni care candva nu erau disponibile.

Serele pot fi proiectate sa controleze nivelul de umiditate al plantelor. Poti achizitiona diverse tipuri de pamant de calitate din diverse zone. Multe alte lucruri pot fi cultivate pentru a crea mediul perfect pentru gradina moderna pe care ti-o doresti.

Design-ul gradinii contemporane include mai multe lucruri pe langa plante si flori.

Gradinile tipice includeau cativa pitici si o fantana. Astazi, gradinile au incorporate diverse elemente artistice frumoase care pot fi exotice, domestice sau pot fi combinate intre ele in functie de gustul fiecarei persoane.Internetul a facut ca multe lucruri din lume sa fie mult mai disponibile pentru toata lumea. Acesta este unul din motivele pentru care gradinile contemporane au reusit sa incorporeze atat de multe lucruri si optiuni.

Amenajare casaPrintr-o simpla cautare online a sintagmei “sculptura pentru gradina” sau “statui pentru gradina” vei obtine peste 5000 de rezultate diferite. Pe plan local vei gasi probabil doar cateva zeci de statui si sculpturi diferite din care sa alegi.

In plus pe langa sculpturi si statui, vei putea gasi si diverse bile de sticla, pietre decorative pentru gradina, decor de vacanta precum si multe alte lucruri destinate gradinii tale. Si daca iti plac, vei putea gasi si pasari flamingo roz de plastic precum si pitici colorati de gradina. Indiferent ca preferi o gradina contemporana cu un design modern sau cu un design retro, vei avea nenumarate optiuni de decor astfel incat vei putea gasi lucruri pe care le vei iubi.

Doar daca privesti gradina unei persoane iti dai seama de interesele si de personalitatea persoanei respective. Atunci cand proiectezi o gradina moderna, trebuie sa ai grija ca notele personale sa isi spuna cuvantul. Indiferent ca alegi un design structurat sau un design haotic ai grija ca notele personale sa fie prezente.

 

Sursa: casa-si-gradina.ro

Titlu: Gradina moderna - un haos artistic sau structurat

Taguri: gradina, moderna, haos, artistic, structura, contemporane, fantane, pitici, forme, aspect, design, modern

       


Toate articolele

 

Copyright © 2011 - 2013 Alin Neacsu. Designed by