•     
  • sculptor Facebook
  • sculptor Twitter
  • sculptor youtube

Articole cu si despre Sculptura

Modelarea artistica in sculptura

Articol scris de Alin Neacsu la data 07.02.2011, 12:06:45

Taguri: modelare, artistica, materiale, lemn, marmura, piatra, metal, plastic

Modelare artistica a unor materiale precum lemnul, piatra, lutul, metalul si, mai recent, plasticul sau alte materiale sintetice. Printre cele mai vechi creatii artistice ale omului preistoric se numara figurinele din piatra sculptata; toate civilizatiile stravechi au lasat in urma lor sculpturi, iar multe culturi indigene au pastrat o traditie bogata a sculpturilor.

In special cele din Africa, America de Sud si Caraibe au influentat evolutia sculpturii occidentale traditionale. Din punct de vedere istoric, majoritatea sculpturilor aveau o semnificatie religioasa. Sculpturile chinezesti, japoneze si indiene reprezinta, in general, imagini budiste sau hinduse. Sculpturile africane, cele ale indienilor americani si cele din Oceania reflecta cultul spiritelor si credintele animiste.

In sculptura, exista doua tehnici traditionale principale: cioplirea, implicand indepartarea unor portiuni din materialele dure, cum ar fi lemnul sau piatra, pentru a da la iveala o imagine si modelarea, implicand construirea unei imagini din materiale maleabile, cum ar fi lutul sau ceara, care pot fi apoi turnate in bronz. In sec. al XX-lea, au fost elaborate o serie de tehnici de "construire" a sculpturilor, cum ar fi sudarea si asamblarea metalelor.

Titlu: Modelarea artistica in sculptura

Taguri: modelare, artistica, materiale, lemn, marmura, piatra, metal, plastic

       


Toate articolele

 

Copyright © 2011 - 2013 Alin Neacsu. Designed by